Dr. Praet Wim
Praktijk Dr. Praet Wim

Dr. W. Praet
Gewrichtsklachten
Sportblessures

primum
non
nocere

Consultatiedagen

Ma
09:00-12:00
14:00-17:00
Di
09:00-12:00
14:00-17:00
Do
09:00-12:00
14:00-17:00
Vr
09:00-12:00
-

Afspraak maken

Een afspraak kan u maken:

  1. Per telefoon op 09 220 74 87, enkel tijdens de consultatieuren.
  2. Per e-mail via praet.artroconsult@skynet.be.
Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak per telefoon of per mail.
Bij “No show” zonder verwittigen wordt u verder geweigerd als patiënt, tenzij bij overmacht.

Contact

Beukenlaan 17
9051 Sint-Denijs-Westrem

Dr. Praet Wim

U wordt onderzocht en behandeld door Dr. Praet Wim, specialist fysische geneeskunde, revalidatie en sportgeneeskunde. Cum laude als dokter in de genees-heel- en verloskunde afgestudeerd in 1986. Sinds 1988 actief in de echografie van gewrichten, pezen en spieren en echogeleide infiltraties van diverse gewrichten.

Van 1990 tot 2010 toegelaten geneesheer op de afdeling radiologie van het UZ Gent alwaar hij onder radioscopie en met contrastvloeistof artrografieën en artrografisch geleide puncties en infiltraties uitvoerde van de volgende gewrichten; kniegewricht, heupgewricht, enkelgewricht zowel tibiotalair als subtalair, middenvoetsgewrichten, basis tarsometatarsaal I, carpo-metacarpaal gewricht, ellebooggewricht, schoudergewricht, acromioclaviculair gewricht, costovertebrale gewrichten, sacro-iliacaal gewricht en facetgewrichten.

Deze expertise gebruikt hij ook bij de echogeleide infiltraties, zonder contrast, al dan niet onder lokale anesthesie. Met als grote voordelen; eenvoudig, ambulant (buiten hospitaal) en geen röntgenstralen belasting voor patiënt en arts.

Praktijkfilosofie

Voor nieuwe patiënten raadplegen we de voorgeschiedenis via het cozodossier en waar mogelijk worden RX-opnames, CT-scans en MRI onderzoeken bekeken en geïnterpreteerd binnen de voorgeschiedenis en de klinische context van de patiënt. We hanteren in deze het Cartesiaans principe van de 'methodische twijfel' met andere woorden een diagnose wordt gesteld aan de hand van zowel het verhaal van de patiënt, het klinisch onderzoek, de beeldvormende onderzoeken en eventuele labo onderzoeken. Nooit aan de hand van beeldvorming alleen, of afgaande op een vroeger gestelde diagnose. Met andere woorden, zonder goede diagnostiek, geen goede behandeling. Bovendien hanteren we het principe van 'primum non nocere': vooral geen extra schade brengen. We zullen steeds trachten met de meest eenvoudige behandeling een probleem op te lossen.

Een heelkundige ingreep zal, indien mogelijk, steeds de laatste optie zijn. Naast echografie hebben we een jarenlange ervaring in EMG testing, Shockwavetherapie en steunzooltherapie. Al onze behandelingen doorstaan de test van evidence based medicine, de gouden standaard in de geneeskunde.

Praktijkgegevens

Niet-geconventioneerd
Riziv-nummer: 1/44979/36/830
Ondernemingsnummer: BE 0462-669-709
Vestigingseenheid: Beukenlaan 17 - 9051 Sint-Denijs-Westrem
Telefoonnummer: 09 220 74 87
Website: www.artroconsult.be
E-mailadres: praet.artroconsult@skynet.be
Maatschappelijke zetel: De Pinte
Rechtsvorm: BV
Beroepsverzekering: KBC
Beroepsvereniging: KBVFR
Bevoegde toezichthoudende autoriteit: Orde der Geneesheren

Alle persoonsgegevens worden verwerkt in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016 en de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, met als doeleinde de wettelijke opdrachten van de Orde der artsen te vervullen zoals ze vastgelegd en georganiseerd zijn door het koninklijk besluit nr. 79 van 10 november 1967 betreffende de Orde der artsen en de koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan.

Tarieven

Dr. Praet is niet geconventioneerd.
Er wordt geen derdebetalingsregeling toegepast.
Alle behandelingen worden contant betaald met bancontactterminal.

Intake consultatie met echografie
100 euro
Controle consultatie zonder technische prestatie
50 euro
Consultatie met echografie en één of meerdere infiltraties Afhankelijk van het type infiltratie, de gebruikte materialen en de complexiteit van de behandeling.
120 - 300 euro
IPAAG behandeling met Arthrosamid Eénmalig 6 injecties Arthrosamid inclusief, 2e keer tarief controleconsultatie overbodig. Op deze behandeling is geen terugbetaling.
2.250 euro

Voor behandelingen met gedeeltelijke terugbetaling ontvangt u steeds een prestatiebriefje. Voor de IPAAG behandeling ontvangt u steeds een ontvangstbewijs.

Wij zijn de eerste polikliniek in Belgie voor IPAAG therapie met Arthrosamid als mogelijk alternatief voor knieprothese.

Eén echogeleide infiltratie, zonder dagkliniekopname.
Evidence based & CE goedgekeurd.

E-mail ons voor meer info